Vizuelna umjetnost

Galerija Brodac uživo će prenositi rad umjetnika Muhameda Baručije

Galerija Brodac uživo će prenositi rad umjetnika Muhameda Baručije
Foto: N.N. | Galerija Brodac uživo će prenositi rad umjetnika Muhameda Baručije

Sutra, 27. marta, s početkom u 20 časova, sarajevska galerija Brodac će uživo prenositi rad umjetnika Muhameda Baručije iz njegovog ateljea.

"Želimo iskoristiti vrijeme samoizolacije za postavljanje egzistencijalnih pitanja: Zašto smo danas ovdje i da li postoji jedinstvo svijeta u problemu? Koji je odgovor društva na globalnu zajedničku krizu? Kako to utiče na običnog čovjeka u izolaciji? Što je solidarnost u kriznim vremenima, što se događa s solidarnošću nakon prestanka izvanrednog stanja? Kako izgleda život na planeti koji se može uništiti jednim klikom? Da li nam je potreban novi društveni ugovor i kako on izgleda? Hoće li nas ova kriza potaknuti na zahtjevanje više sloboda i humanije životne okolnosti ili prema većem totalitarizmu?", poručuju iz Galerije.

Link za streaming uživo bit će objavljen u događaju na Facebooku.

Kako kažu iz galerije oni postoje u namjeri da podrže i predstave savremenu umjetnost svima.

"Želimo da služimo zajednici u ime zajedničkog dobra svih nas", dodali su.

Galerija Brodac nastala je kao entuzijastičan potez nekoliko volontera spremnih da se bore protiv socio-ekonomske i političke opresije i indiferentnosti mladeži. Grupa mladih umjetnika i umjetnica organizovali su "radne akcije" da očiste i stvore prostor gdje mogu izlagati i dijeliti prostor sa svojim kolegama, potaknuti činjenicom da ni vlast ni drugi nisu imali sluha za rastuću snagu umjetnosti koju mlađe generacije imaju za ponuditi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije