Vizuelna umjetnost

Gete institut pokrenuo platformu za digitalni kulturni sadržaj

Gete institut pokrenuo platformu za digitalni kulturni sadržaj
Foto: N.N. | Gete institut pokrenuo platformu za digitalni kulturni sadržaj

SARAJEVO – "Gete institut" pokrenuo je digitalni kulturni kalendar kulturama.digital da bi onlajn ponudama umjetnika u oblasti kulture omogućio veću vidljivost u vrijeme korone, saopšteno je iz ogranka ovog instituta u BiH.

Kulturni radnici i kulturne institucije iz svih oblasti i iz cijelog svijeta ovdje imaju mogućnost da izvrše besplatni aploud svojih digitalnih ponuda u oblasti kulture, poput lajv strimova ili programa "na zahtjev" /on demand/, i da ih na taj način učine dostupnim internacionalnoj publici.

Osobe zainteresovane za kulturu na kulturama.digital istovremeno mogu pokazati i solidarnost - dugme za donacije koje je uz svaku manifestaciju omogućava finansijsku podršku umjetniku, čime se daje doprinos i živoj kulturnoj sceni na internetu.

Portal je na engleskom jeziku i nudi sve ponude razvrstane po oblastima i datumu, a više informacija nalazi se na adresi https://kulturama.goethe.de/ .

"Digitalni formati umjetnicama i umjetnicima, te kulturnim organizacijama trenutno nude jedinu mogućnost da svoje radove prezentuju publici. Digitalizacija kulturu ne samo što čini dostupnom od kuće i preko granica, već sa sobom donosi i eksperimentalne i inovativne mogućnosti", istaknuto je u saopštenju.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije