Vizuelna umjetnost

Glumci Daun centra Banjaluka oduševili Dragana Bjelogrlića

Glumci Daun centra Banjaluka oduševili Dragana Bjelogrlića
Foto: Screenshot | Glumci Daun centra Banjaluka oduševili Dragana Bjelogrlića

Osobe sa Daunovim sindoromom iz Banjaluke učile su od jednog od najboljih dramskih umjetnika na ovim prostorima Draganom Bjelogrlićem.

Daun sindrom centar Banjaluka organizovao je virtuelnu dramterapiju sa Bjelogrlićem, a glumac je izrazio veliko poštovanje prema mladim kolegama iz Daun sindrom centra.

Bjelogrlić je u razgovoru sa osobama sa Daunovim sindromom pokazao da ih tretira kao odrasle ljude i da ih uvažava.

Čestitao im je na osvojenim međunarodnim priznanjima na festivalima zemalja regiona.

Bjelogrlić je bio vidno, pozitivno iznenađen gledajući predstavu "Mali princ". Pohvalio je realizaciju Dramterapije školu glume za osobe sa Daunovim sindromom koju vode Aleksandra Spasojević i Zoran Јelić i izrazio želju da se aktivnije uključi u rad sa ovim osobama.

"Velika privilegija je biti u društvu ovog gorostasa glume, režije i produkcije, a pogotovo učiti od njega. Nije mjerljivo opisati riječima značaj ovog događaja za osobe sa Daunovim sindromom, koje nisu mogle da sakriju zadovoljstvo i veliku sreću jer su mogli razgovarati sa Bjelom, koji po ko zna koji put učestvuje u radionocama koje organizuje Daun sindrom centar Banjaluka tokom ove pandemije", istakli su u ovom Centru, prenosi "bl-portal".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije