Vizuelna umjetnost

Goranka Matić i "Iskustvo u gužvi" u MSU RS

Goranka Matić i "Iskustvo u gužvi" u MSU RS
Foto: N.N. | Goranka Matić i "Iskustvo u gužvi" u MSU RS

BANJALUKA - Retrospektivna izložba radova fotografkinje Goranke Matić "Iskustvo u gužvi" biće otvorena u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske (MSU RS) 10. marta u 19 časova, saopšteno je iz ove kulturne institucije.

Ovo je ujedno prvi u nizu zajedničkih projekata koje MSU RS realizuje s Muzejom savremene umetnosti u Beogradu (MSUB) nakon potpisanog Sporazuma o saradnji 2021. godine, koji predviđa da se već postojeća saradnja ove dvije institucije intenzivira u narednom periodu.

"Goranka Matić prisutna je na umjetničkoj sceni već 40 godina, a njen rad se od samih početaka paralelno odvijao u domenima novinske, reportažne i umjetničke fotografije. Izložba 'Iskustvo u gužvi' kroz podjelu na pet žanrovskih cjelina teži da istakne polivalentnost profesionalnog angažmana autorke - s jedne strane kao novinskog hroničara muzičkih, likovnih pa i političkih događaja, s druge strane posvećenog umjetničkog fotografa s konceptualno zaokruženim autorskim projektima i ciklusima", stoji u saopštenju MSU RS.

Autorsko vođenje Goranke Matić kroz postavku izložbe biće priređeno u petak, 11. marta, u 19 časova, a izložba će biti otvorena do 3. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije