Vizuelna umjetnost

"Intimni zapisi" Petra Mošića

"Intimni zapisi" Petra Mošića
Foto: N.N. | "Intimni zapisi" Petra Mošića

TREBINJE - Izložba slika Petra Mošića, akademskog slikara iz Beograda, otvorena je u Muzeju Hercegovine u Trebinju, a u organizaciji Udruženja umjetnika Međunarodna umjetnička kolonija "Kolo".

Izložba pod nazivom "Intimni zapisi 2016-2021" sastoji se od 17 slika rađenih u tehnici ulje na platnu, a koje se nalaze u privatnim zbirkama, fundusu Muzeja Hercegovine i Udruženja "Kolo".

Ovog Beograđanina je na 5. međunarodnoj umjetničkoj koloniji "Kolo 2020" stručni žiri proglasio za najboljeg učesnika kolonije i kao nagradu za to dobio je mogućnost da izlaže u Trebinju.

Inspiraciju za svoje slike Mošić nalazi u događajima koji ga podstiču da razmišlja, a to poslije pretoči u djela na platnu.

"Moje slike su društveno angažovane i bave se socijalnim, kulturnim, društvenim događajima. Ta provokacija je jako suptilna i posmatrač to ne primećuje na prvi pogled već mora da posmatra i kroz naslov koji stoji uz sliku, kako bi razvio svoju priču. Ne volim da razotkrivam priču koja stoji iza slike jer to ostavljam posmatraču koji će shodno svom obrazovanju i svojim iskustvima u životu da protumači sliku", rekao je Mošić.

Predsjednik i selektor Međunarodne likovne kolonije "Kolo" Dražen Milić je za Mošića rekao da je jedan od rijetkih umjetnika koji živi za umjetnost i živi od umjetnosti, što je danas prava rijetkost.

"Petar Mošić je postavio na svoj profil fotografije Trebinja i to za nas puno znači. Većina umjetnika koji dođu u Trebinje ovaj grad ostave na posebnom mjestu u svom srcu", istakao je Milić. Izložba će biti otvorena do 31. marta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije