Vizuelna umjetnost

Pratite nas na Google news

Izložba "Boje duše moje" od utorka na Kastelu

Izložba "Boje duše moje" od utorka na Kastelu
Foto: Ilustracija / Ulje na platnu Miće Pećarića | Izložba "Boje duše moje" od utorka na Kastelu
Milan Rakulj

BANJALUKA - Izložba "Boje duše moje" banjalučkih slikara Živorada - Žike Pećarića i Miše Pećarića biće otvorena u utorak, 23. jula, sa početkom u 20 časova, u Kamenoj kući na tvrđavi Kastel.

Živorad - Žika Pećarić je slikar koji je živio i radio u Banjaluci, ali koji je svojim slikarskim djelima prisutan i priznat u cijelom svijetu. Njegova slikarska ostvarenja opisana su i riječima naše velike pjesnikinje Desanke Maksimović.

Iako je njegovo stvaralaštvo prekinuto 2006. godine, kroz svoja umjetnička djela i dalje živi i postoji u mnogim srcima i domovima.

Mišo Pećarić je slikar koji je značajan period života proveo u Njemačkoj usavršavajući svoju umjetničku dimenziju, a danas živi i stvara u Banjaluci, podstičući i razvijajući nove talente u svojoj školi slikanja.

Tokom trajanja izložbe biće organizovana i prodajna aukcija jedne umjetničke slike, za koju će dobijeni iznos novca biti uplaćen Udruženju roditelja djece oboljele od malignih bolesti "Iskra", te za roditeljsku kuću u Banjaluci. Izložba će biti otvorena radnim danom od 10.00 do 18.00 časova.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije