Vizuelna umjetnost

Izložba "Džez pod svetlima Nišvila" od 10. avgusta

Izložba "Džez pod svetlima Nišvila" od 10. avgusta
Foto: Arhiva/Ilustracija | Izložba "Džez pod svetlima Nišvila" od 10. avgusta

Izložba fotografija Marine Pešić pod nazivom "Džez pod svetlima Nišvila", koja obuhvata selekciju fotografija izvođača koji su nastupili na Nišvil džez festivalu od 2014. do 2021. godine, biće predstavljena publici u okviru ovogodišnjeg festivala, najavili su organizatori.

Publika Nišvila moći će da pogleda ovu izložbu od 10. avgusta u prostoru Nišvilovog pres-centra, kada će u 19 časova biti otvorena izložba.

Posjetioci će, između ostalih, moći da vide fotografije sa nastupa Kendi Dalfer, Al di Meole, Boba Geldofa, Mejsia Parkera i mnogih drugih svjetskih muzičkih legendi.

Autorka izložbe ističe da je fotografisanje ovog festivala započeto spontanim putem, te da je prvobitno radila "za svoju dušu i uspomene", a da je kasnije to preraslo u to da postane akreditovani fotograf Nišvila.

"Nišvil je festival kulture. Nišvil je, takođe, festival sa najlepše osvetljenom binom, to uvek svima govorim i to je istina. Mi koji fotografišemo nastupe bendova na Nišvilu uživamo i vizuelno - odmaramo i dušu i oči. Velika mi je čast što ću neke najdraže uspomene sa Nišvila podeliti sa niškom publikom", izjavila je autorka pred svoju sedmu samostalnu izložbu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije