Vizuelna umjetnost

Izložba Nebojše Bosnića: "Petnaest sestara Mona Lize" u DP RS

Izložba Nebojše Bosnića: "Petnaest sestara Mona Lize" u DP RS
Foto: Ustupljena fotografija | Izložba Nebojše Bosnića: "Petnaest sestara Mona Lize" u DP RS

BANJALUKA - Izložba umjetnika Nebojše Bosnića "Petnaest sestara Mona Lize" u Dječijem pozorištu Republike Srpske biće otvorena sutra u 19 časova.

Kako je saopšteno iz DP RS, ovaj vrsni umjetnik je decenijama dio snažne banjalučke likovne scene, rafiniranog osjećaja za boju, ekspresivne energije u fantasmagoričnim portretima, koje je, među prvima u Banjaluci, postavljao i na gradske bilborde, čiji formati su se snažno isticali i plijenili pažnju javnosti.

"Nebojša Bosnić je rođen u Prištini 1964. godine, njegova prva samostalna izložba organizovana je 1983. u Banjaluci u  Društvenom domu Obilićevo, koje je u to vrijeme bio izlagački prostor za mlade umjetnike. Samostalno je izlagao u Zagrebu, Sarajevu, Prijedoru, Torinu, Banjaluci, a 1997. godine njegovi radovi su bili postavljeni u Galeriji likovnih umjetnosti Republike Srpske (danas MSU RS) u okviru Izložbe Udruženja likovnih umjetnika Republike Srpske", saopšteno je iz DP RS.

Kustos izložbe u Dječijem pozorištu Republike Srpske je mr Berina Šuščević, a autor teksta u katalogu dr Aleksandar Saša Grandić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije