Vizuelna umjetnost

Izložba "Sport u umetnosti. Umetnost sporta" u Parizu

Izložba "Sport u umetnosti. Umetnost sporta" u Parizu
Foto: Ustupljena fotografija | Izložba "Sport u umetnosti. Umetnost sporta" u Parizu

PARIZ - Izložba "Sport u umetnosti. Umetnost sporta" biće otvorena 20. juna u Kulturnom centru Srbije u Parizu sa početkom u 19.30.

Kako su saopštili iz Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske (MSU RS), izložba broji 44 umjetnička djela i predmeta nastalih u periodu od 1858. do 2018. godine. 

"Na ovoj izložbi biće predstavljena odabrana djela iz kolekcije Galerije Matice srpske, Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske, Muzeja Jugoslavije, Galerije slika 'Sava Šumanović' u Šidu, Muzeja savremene umetnosti u Beogradu, Galerije Srpske akademije nauka i umetnosti i Kuće Legata u Beogradu", navode iz MSU RS.

Dodaju da će pariska publika će imati priliku da vidi umjetnička djela inspirisana sportom, sportske rekvizite, medalje i umjetničke fotografije koje svjedoče o učešću srpskih i jugoslovenskih sportista na pređašnjim Olimpijskim igrama. 

"Realizacija izložbe je rezultat saradnje između Galerije Matice srpske, Muzeja Jugoslavije, Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpke i Muzeja savremene umetnosti u Beogradu", naveli su iz Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije