Vizuelna umjetnost

Izložba Veselina Brkovića: Prepoznatljivi crteži iz brojnih serijala

Izložba Veselina Brkovića: Prepoznatljivi crteži iz brojnih serijala
Foto: N.N. | Izložba Trebinjca Veselina Brkovića: Prepoznatljivi crteži iz brojnih serijala

U Galeriji Kulturnog centra Trebinje proteklog vikenda je otvorena 31. samostalna izložba crteža Veselina Brkovića, akademskog slikara iz Trebinja, koji je trenutno i dekan Akademije likovnih umjetnosti Trebinje.

Autor se publici predstavio sa trideset crteža, rađenih tehnikom grafit na papiru, nastalih tokom 2019. godine.

"U januaru ove godine se navršilo trideset godina od moje prve samostalne izložbe, a sa ovom godinom proslavljamo i jubilej Univerziteta u Istočnom Sarajevu, pa je ovo moj mali doprinos tom jubileju", pojasnio je na otvaranju izložbe Brković.

Kaže da je sama izložba dio jedne od serija njegovih radova, jer je ovaj umjetnik i prepoznatljiv po serijalima, pa je iz svake od njih izabrao određene primjere koji po, njegovom mišljenju, u ovom trenutku mogu da predstave publici jednu širu problemsku situaciju kojom se bavi u svom radu.

Otvarajući izložbu Slađana Skočajić, načelnik Odjeljenja za kulturu, porodicu, sport i obrazovanje Grada Trebinja istakla je da je Veselin Brković hrabar čovjek koji se svojim radom nikome ne dodvorava i zato ga svi vrednuju i poštuju.

Veselin Brković je rođen u Trebinju 1972. godine, gdje je završio osnovno i srednjoškolsko obrazovanje, kao i osnovne i postdiplomske studije na Akademiji likovnih umjetnosti, odsjek grafika.

Brković je vanredni profesor na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju i dekan ove visokoškolske ustanove.

Do sada je učestvovao na više kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije