Vizuelna umjetnost

Izložba "Živo sjećanje" u Istočnom Sarajevu

Izložba "Živo sjećanje" u Istočnom Sarajevu
Foto: Pixnio | Izložba "Živo sjećanje" u Istočnom Sarajevu

ISTOČNO NOVO SARAJEVO - Kulturni centar Istočno Novo Sarajevo, u saradnji sa Novinskom agencijom Republike Srpske - Srna, povodom proslave Dana Republike Srpske, organizovaće danas foto-dokumentacionu izložbu "Živi sjećanje".

Direktor Kulturnog centra Mladen Janković istakao je da ovaj centar i Srna žele da daju doprinos dostojanstvenom obilježavanju Dana Republike Srpske, tako da će na izložbi biti predstavljeni brojni artefakti - fotografije, knjige i faksimili dokumenata koji svjedoče o rađanju i stvaranju Republike Srpske i borbi srpskog naroda za slobodu, čast i dostojanstvo.

Janković je rekao Srni da će izložba biti otvorena nakon svečanog defilea ulicama Istočnog Novog Sarajeva, a uoči koncerta Policijskog orkestra Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srpske.

On je posebnu zahvalnost izrazio novinarima Srne koji su se potrudili da obezbijede niz dokumenata, fotografija i knjiga čiji su autori i sadašnji i bivši radnici Agencije, kao i njihovi bliski prijatelji i saradnici.

"Nažalost, neki od njih više nisu među živima, pa smo na ovaj način željeli da odamo počast i njima i svim srpskim patriotama, borcima i civilima, koji su život ili dijelove tijela ugradili u temelje otadžbine", ističe Janković.

Izložba foto-dokumentacije "Živi sjećanje" biće otvorena u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo u 18.00 časova, a sutra će u 19.00 časova biti održan koncert pod nazivom "Srpska u srcu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije