Vizuelna umjetnost

Izložba foto-pejzaža Dušana Vukovića u Trebinju

Izložba foto-pejzaža Dušana Vukovića u Trebinju
Foto: N.N. | Izložba foto-pejzaža Dušana Vukovića u Trebinju

TREBINJE - Četvrta samostalna izložba fotografija Dušana Vukovića, člana Foto-kino kluba Trebinje, koji trenutno u Asocijaciji fotografa BiH ima zvanje fotografa prve klase i kandidat je za majstora fotografije, otvorena je u ponedjeljak naveče u trebinjskom Kulturnom centru.

Slavenko Vukasović, predsjednik Foto-kino kluba Trebinje, koji je i otvorio izložbu, podsjetio je na to da je u pitanju Vukovićeva druga izložba u Trebinju, na kojoj su, za razliku od njegove omiljene crno-bijele tehnike, prikazane uglavnom fotografije u boji.

"U pitanju su uglavnom pejzaži, što su tipični motivi za Dušana, koji je jedan od naših najboljih članova, dobitnik velikog broja domaćih i međunarodnih nagrada na izložbama fotografije", kazao je Vukasović.

Sam Vuković objašnjava da je njegova prva trebinjska izložba sadržavala 29 crno-bijelih fotografija i jednu u boji, a da se, zbog neke umjetničke ravnoteže, odlučio da ovoga puta odnos bude recipročan, 29 kolor fotografija i jedna crno-bijela.

Vuković kaže da, među brojnim fotografijama koje je uradio, nema omiljenu i da su mu sve podjednako drage, a da motive pejzaža najviše voli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije