Vizuelna umjetnost

Izložba fotografija o Hilandaru i književno veče

Izložba fotografija o Hilandaru i književno veče
Foto: Srna | Izložba fotografija o Hilandaru i književno veče

ROGATICA - U Rogatici će sutra, u okviru "Preobraženjskih dana", biti otvorena izložba umjetničkih fotografija o Hilandaru autora Božidara Vitasa iz Beograda i održano književno veče "Rogatička poetska pletenica", najavili su iz organizacionog odbora ove višednevne manifestacije.

Vitas je dobitnik 50 nagrada i priznanja za umjetničku fotografiju, od kojih 25 međunarodnih.

Izložba umjetničkih fotografija "Tihovanje u Hilandaru" biće otvorena sutra u 18.00 časova u holu kino-sale u Rogatici.

Nakon toga u kino-sali biće održano književno veče "Rogatička poetska pletenica", na kojem će biti promovisan Zbornik rogatičkih pjesnika, autora Milada Obrenovića.

Obrenović je izjavio Srni da je riječ o antologijskom zborniku tek izašlom iz štampe zahvaljujući razumijevanju načelnika opštine Rogatica Milorada Jagodića, a u kojem su se našla imena poetskih stvaralaca iz ovog kraja u proteklih 100 godina.

"Predstavljeno je 87 pjesnika, među kojima 58 mladih i 29 afirmisanih čije su knjige objavljene", istakao je Obrenović, koji je književnik, pjesnik i aforističar iz Rogatice.

Književno veče u rogatičkoj kino-sali počinje u 19.00 časova.

U Rogatici će sutra prije podne biti odigrani utakmica Turnira fudbalskih nada i mečevi teniskog turnira na terenima Sportsko-rekreativnog centra "9. januar".

U okviru sedmodnevne manifestacije "Preobraženjski dani" organizovano je više sportskih i sadržaja iz kulture, te sadržaja kojima se njeguje kultura sjećanja na važne događaje iz srpske istorije vezane za područje opštine Rogatica, koja na ovaj način dočekuje i obilježava krsnu slavu i Dan opštine - Preobraženje Gospodnje, 19. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije