Vizuelna umjetnost

Pratite nas na Google news

Izložba o Sonji Savić otvorena u Puli

Izložba o Sonji Savić otvorena u Puli
Foto: Glas Istre | Izložba o Sonji Savić otvorena u Puli
Tanjug

Izložba "Sonja Savić - Devojka iz grada" nastala povodom 35 godina od Zlatne Arene za film "Šećerna vodica" u kojem Sonja Savić igra jednu od glavnih uloga otvorena je večeras u Srpskom kulturnog centru u Puli u okviru programa filmskog festivala u tom gradu.

Autori izložbe su Predrag Živković i Mirjana Racković, a artefakti koji čine postavku izložbe deo su legata Sonje Savić, koji je u vlasništvu "Umetničke galerije Nadežda Petrović" iz Čačka.

Izložbu je otvorila direktorka Pula film festivala Gordana Restović koja je istakla izuzetnu saradnju sa Srpskim kulturnim cetrom u Puli.

"Srećna sam što smo u prilici da prisustvujemo otvaranju izložbe koja je posvećena još jednoj velikoj glumici koja je iza sebe ostavila izuzetan umjetnički opus. Prošle godine smo na ovom mejstu imali izložbu posvećenu Milani Dravić," kazala je Restović.

Tanja Nježić, autorka monografije o Mileni Dravić predala je tom legatu pismo  slavne srpske glumice u kojem je ona pisala o Sonji Savić na otvaranju večerašnje izložbe.

Postavka izložbe sastavljena je obimnog materjala koji čine fotografije, audio i video zapisi, završeni video radovi, dokumentarni i igrani filmovi, video snimci pozorišnih predstava u kojima je glumica nastupala, kao i mnogobrojni lični predmeti.

Izložba će biti otvorena do 21. jula, kada se završava i 66. Pulski filmski festival.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije