Vizuelna umjetnost

Izložba španskog fotografa Raula Urbine u MSU RS

Izložba španskog fotografa Raula Urbine u MSU RS
Foto: Ustupljena fotografija | Izložba španskog fotografa Raula Urbine u MSU RS

BANJALUKA - Izložba priznatog španskog fotografa Raula Urbine pod nazivom "My sunken ships with womens names" biće otvorena 12. decembra u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske (MSU RS).

Ovaj umjetnički projekat je realizovan u saradnji Ambasade Španije u BiH, Delagacije Evropske unije u BiH i Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske.

Kako je saopšteno iz MSU RS, fotograf Raul Urbina na ovoj izložbi stavlja u fokus sebe i svoj trenutak a ostavlja po strani sve druge priče i koncentriše se na sopstveni doživljaj svijeta u sebi i oko sebe.

"Svojim radom umjetnik stvara sopstveni narativni univerzum u koji smješta prijatelje, porodicu i poznata mjesta koja evociraju njegove najdublje misli. Umjetnik razvija svoj rad polazeći od nekih početnih racionalnih pristupa, gdje formalni fotografski rezultat nije jedini cilj, već sredstvo za postavljanje otvorenog razgovora sa gledaocem. Fotografije prati umjetnikov izraz u mediju poezije kojoj on pristupa s jedne strane racionalno ali sa druge veoma emotivno, otvarajući vrata svoje samoće uz psihoanalizu vlastitih misli", navedeno je u saopštenju.

Raul Urbina rođen je 1978. godine u Madridu. Aktivno izlaže od 2007. godine u prestižnim galerijama i muzejima u Španiji, Americi i Evropi, te je dobitnik mnogih nagrada za svoj rad.

Izložba će za posjetioce biti otvorena do 25. januara 2024. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije