Vizuelna umjetnost

Ko će na čelo Narodnog pozorišta RS

Ko će na čelo Narodnog pozorišta RS
Foto: N.N. | Ko će na čelo Narodnog pozorišta RS

BANJALUKA - Javni konkurs za izbor i imenovanje direktora Narodnog pozorišta Republike Srpske (NP RS), koji je raspisalo Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, objavljen je danas u "Nezavisnim novinama" i "Službenom glasniku Republike Srpske", a rok za podnošenje prijava je petnaest dana od datuma objavljivanja.

Podsjećamo, aktuelnom direktoru nacionalnog teatra Republike Srpske Nenadu Novakoviću mandat je istekao u decembru prošle godine, ali je i dalje na toj funkciji kao vršilac dužnosti. Narodno pozorište Republike Srpske u tekućoj godini slavi devet decenija postojanja, a koplja oko imenovanja novog direktora lomila su se mjesecima prije isteka Novakovićevog mandata.

Početkom novembra prošle godine, kada konkurs nije ni raspisan, većina medija u Republici Srpskoj već je objavila da će se za direktora NP RS kandidovati Jelena Trninić, aktuelna portparolka ove kuće. Već tada krenula su određena negodovanja članova ansambla NP RS na ovu vijest.

"Osoba koja se prijavi na konkurs mora da zna da je ansambl koji nasljeđuje odgovoran, svjestan, radan, vrijedan i trebalo bi da zna da bi ona morala da bude još većih kvaliteta. Prije svega da bude poznata u pozorišnom svijetu, s velikim pozorišnim vezama i kontaktima, priznata u našem pozorišnom esnafu u cijelom regionu i da može da doprinese da ova pozorišna kuća bude još bolja", kazala je ovim povodom početkom novembra Slađana Zrnić, prvakinja drame NP RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije