Vizuelna umjetnost

"Licem u lice" u MSU RS: Djela priznatog dizajnera Mirka Ilića u Banjaluci

"Licem u lice" u MSU RS: Djela priznatog dizajnera Mirka Ilića u Banjaluci
Foto: Ustupljena fotografija | "Licem u lice" u MSU RS: Djela priznatog dizajnera Mirka Ilića u Banjaluci

BANJALUKA - Retrospektivna izložba "Licem u lice" svjetski priznatog grafičkog dizajnera i ilustratora Mirka Ilića u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske (MSU RS) biće otvorena 11. aprila u 19 časova.

Kako je saopšteno iz MSU RS, ova izložba prvi put u našoj zemlji pruža mogućnost da pogledamo Ilićevu bogatu karijeru.

"Izložba Mirka Ilića, jednog od vodećih svjetskih dizajnera, rođenog u Bijeljini, prikazaće nekoliko ciklusa plakata i drugih radova grafičkog dizajna, od kojih je jedan broj poklonjen Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske. U okviru izložbe biće prikazani njegovi originalni radovi koji su dio zbirke Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, plakati izrađeni za Jugoslovensko dramsko pozorište u Beogradu i table stripova kombinovane sa reprodukcijama", navedeno je iz MSU RS.

Izložba je realizovana u saradnji sa Muzejom moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci i Hrvatskim dizajnerskim društvom u Zagrebu.

"Kustos izložbe je Marko Golub, upravnik Galerije Hrvatskog dizajnerskog društva u Zagrebu, autori tekstova su Marko Golub i Dejan Kršić, stručni saradnik u sekciji 'Dizajnerska povijest svijeta' je Dejan Kršić, kustos koordinator Isidora Banjac, kustos MSU RS, dok je autor vizuelnog identiteta izložbe Nemanja Mićević, grafički dizajner MSU RS", pojašnjeno je iz MSU RS. 

Izložba će za posjetioce biti otvorena do 6. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije