Vizuelna umjetnost

Likovna kolonija "Rakani" sljedeće sedmice u Novom Gradu

Likovna kolonija "Rakani" sljedeće sedmice u Novom Gradu
Foto: Arhiva | Likovna kolonija "Rakani" sljedeće sedmice u Novom Gradu

NOVI GRAD - U galeriji u Novom Gradu sutra će biti otvorena izložba radova nastalih na prošlogodišnjoj Likovnoj koloniji "Rakani" čime će biti ozvaničen početak ovogodišnjeg likovnog saborovanja pored rijeke Une.

Dokumentarist galerije u Novom Gradu Mirjana Drljača rekla je Srni da će ove godine u radu Likovne kolonije učestvovati 10 akademskih slikara iz Srbije i Republike Srpske, te dva studenta iz Novog Grada.

"Ove godine naši gosti su Tamara Cvetić i Dejan Krga iz Beograda, Tanja Ratković, Nikolina Peslać, Davor Grabovac, Mihajlo Nikolić, Branko Jungić, Jelena Ružojčić iz Banjaluke, Sanja Stupar i Darija Vujasin iz Novog Grada te studenti Aleksandra Radišić i Jan Ris takođe iz Novog Grada", navela je Drljača.

Ona je navela da je tradicija da prije zvaničnog početka rada likovne kolonije bude organizovana izložba radova sa prošlogodišnjeg saziva.

"Na kraju će u nedjelju, 14. avgusta, u prostoru gdje se održava likovna kolonija biti postavljeni radovi nastali ove godine", objasnila je Drljača.

Ona je naglasila da je u Novom Gradu bogata i kvalitetna zbirka Likovne kolonije "Rakani" sa više od 700 djela.

"Imali smo sreću da su 1985. godine Likovnu koloniju `Rakani` pokrenuli Boško Karanović i Stojan Ćelić. Sada je vrijeme da se razmišlja o stalnoj postavci djela Likovne kolonije "Rakani", kaže ona.

Izložba u galeriji u Novom Gradu biće otvorena u 20.00 časova. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije