Vizuelna umjetnost

Likovna radionica "Za hrabra mala srca"

Likovna radionica "Za hrabra mala srca"
Foto: RTRS | Likovna radionica "Za hrabra mala srca"

U Muzeju Republike Srpske u Banjaluci će u četvrtak, 15. februara, povodom Svjetskog dana djece oboljele od malignih bolesti, biti održana likovna radionica u kojoj će učestvovati djeca iz Udruženja roditelja djece oboljele od malignih bolesti "Iskra", kao i učenici iz banjalučkih srednjih i osnovnih škola.

U radionici "Za hrabra mala srca" učestvovaće učenici Tehničke i Medicinske škole, Gimnazije, osnovnih škola "Aleksa Šantić" i "Branko Radičević", kao i Katoličkog školskog centra "Ivan Merc".

“Odjeljenje za obrazovno pedagoški rad Muzeja Republike Srpske se po deseti put pridružuje humanitarnoj akciji "Za hrabra mala srca" i organizatoru, Udruženju roditelja djece oboljele od malignih bolesti "Iskra" iz Banjaluke”, navedeno je iz Muzeja Republike Srpske.

Iz Muzeja dodaju da će djeca, uz muzejskog savjetnika pedagoga Natašu Nogo i nadležne kustose, crtati muzejske eksponate.

“Ovom prilikom će biti izloženi likovni radovi Ane Naerac, učenice devetog razreda Osnovne škole "Aleksa Šantić" iz Banjaluke. Јedan svoj rad mlada autorka će pokloniti Udruženju Iskra”, istakli su iz Muzeja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije