Vizuelna umjetnost

Ljepote RS na fotografijama

Ljepote RS na fotografijama
Foto: Arhiva | Ljepote RS na fotografijama

TREBINJE - U okviru manifestacije 8. "Trebinjski dani fotografije", a u organizaciji Foto-kino kluba Trebinje i Wikimedia zajednice Republike Srpske, u Kulturnom centru u Trebinju u subotu uveče otvorena je izložba fotografija "Tragom duše".

Postavku čini 40 pobjedničkih fotografija foto-konkursa iz 2015. i 2016. godine pod nazivom "Tragom duše", a predstavljaju prirodna i kulturna dobra Republike Srpske.

Izložbu je otvorio Zoran Milošević, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti grada Trebinja, koji je istakao da su među nagrađenima i fotografije dvojice Trebinjaca Jovana Vidakovića i Milovana Bokića.

"Osnovna ideja je popularizacija kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa ovog podneblja na internetu, kao i proširivanje sadržaja na Wikipediji i Wikimedijinoj ostavi, fotografijama i člancima koji predstavljaju ljepote RS. Takmičenje se održava na lokalnom nivou svake godine i organizovano je po ugledu na takmičenja 'Viki voli Zemlju' i 'Viki voli spomenike'", objasnila je Bojana Podgorica, predsjednik Wikimedia zajednice RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije