Vizuelna umjetnost

MSU RS obilježio "Noć muzeja": Muzeji obrazuju, ali i pružaju zabavu

MSU RS obilježio "Noć muzeja": Muzeji obrazuju, ali i pružaju zabavu
Foto: Nemanja Mićević | MSU RS obilježio "Noć muzeja": Muzeji obrazuju, ali i pružaju zabavu

BANJALUKA - Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske (MSU RS) u subotu uveče obilježio je "Noć muzeja" koju je realizovao u saradnji sa EU Info centrom Evropske unije u BiH.

Ovogodišnja manifestacija "Noć muzeja" bila je povezana sa Danom Evrope koji se obilježava povodom zajedničkog različitog kulturnog nasljeđa, solidarnosti i zajedništva naroda Evrope.

Tokom večeri publika je imala priliku da pogleda retrospektivnu izložbu "Sutra je ponedeljak" istaknutog neoavangardnog umjetnika Dragoljuba Raše Todosijevića koja se realizuje u saradnji sa Muzejem savremene umetnosti Vojvodine, a prisutni su uživali i u dva koncerta - bendova "Letu štuke" i Konstrakte i "Zemlje gruva".

Sarita Vujković, direktor Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske povodom manifestacije "Noć muzeja" navela je da da je želja da se pokaže da muzeji nisu samo institucije koje obrazuju, već da mogu da pruže i nešto novo da se publika na interesantan način zabavi.

"Ove godine imamo specifičnu izložbu istaknutog neoavangardnog umjetnika Dragoljuba Raše Todosijevića, a čitav program povezan je i sa Danom Evrope i idejom da se poveže izložba i muzički bendovi, da se napravi zanimljiv spoj muzičkog performansa i umjetničkih radova, da pružmo publici interesantan i zanimljiv događaj", rekla je Vujkovićeva.

Ovogodišnja tema Međunarodnog dana muzeja "Muzeji, održivost i dobrobit" odnosi se na muzeje kao ključne faktore koji doprinose dobrobiti društva i održivom razvoju naših zajednica, te institucije za podsticanje pozitivnih promjena u društvu, vezanih za održivu budućnost.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije