Vizuelna umjetnost

Mališani stvarali u društvu umjetnika

Mališani stvarali u društvu umjetnika
Foto: N.N. | Mališani stvarali u društvu umjetnika

BANJALUKA - U okviru pratećeg sadržaja izložbe "Paralele", u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske u srijedu uveče održane su kreativne radionice za djecu pod nazivom "Art-matika".

Četiri specijalno osmišljene radionice, inspirisane izložbom "Paralele",  podrazumijevale su učešće 30 djece vrtića "Kolibri", uzrasta pet i šest godina. Djeca su uz rješavanje kreativnih likovnih zadataka imala priliku da se upoznaju  i zajedno stvaraju nova umjetnička djela s umjetnicima Radoslavom Tadićem i Slobodanom Vidovićem.

Po završetku radionica djeca su u prostoru muzeja izložila nastale radove, a na platou ispred njega izvela i performans, kojim su simbolički poželjela dobrodošlicu i pozvala publiku da posjećuje muzej.

Projekat "Art-matika" započet je krajem 2016. godine i pruža novu dimeziju rada vaspitača u vaspitno-obrazovnom procesu, a baziran je  na razvoju početnih matematičkih pojmova kod djece posredstvom različitih oblika umjetnosti. Radionicu su vodile vaspitačice vrtića "Kolibri" Jelena Radošević i Nataša Radošević te pedagog Svjetlana Mamić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije