Vizuelna umjetnost

Master izložba radova Medine Fazlić "Između čovjeka i kosmosa" u AU UNIBL

Master izložba radova Medine Fazlić "Između čovjeka i kosmosa" u AU UNIBL
Foto: Ustupljena fotografija | Master izložba radova Medine Fazlić "Između čovjeka i kosmosa" u AU UNIBL

BANJALUKA - Master izložba radova Medine Fazlić pod nazivom "Između čovjeka i kosmosa" biće otvorena 12. marta u 12 časova u Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci (AU UNIBL).

Kako je saopšteno iz AU UNIBL, Radovi Medine Fazlić nastali su tokom procesa magistarskog istraživanja i predstavljaju tematski spoj instalacija, slika i tapiserija, a proizašli su iz istraživanja kroz istoriju umjetnosti, potaknuta fascinacijom kosmosom, galaksijama i zvijezdama.

"Kroz apstraktne pejzaže, slike reflektuju dinamiku putovanja kroz kosmos. Paleta boja, s posebnim simbolima i značenjima, često je utemeljena na trenutnim stanjima u svemiru. Nijansa ne predstavlja samo vizualni dojam već i dublje simbolike, boje nisu tek estetski elementi, već živi jezik koji komunicira s posmatračem o odnosu svemirskih elemenata. Nit po nit, tapiserija koja spaja tradiciju i savremeni pristup, karakter i suština posebno dolaze do izražaja u kontekstu izložbe, gdje se proces izrade i dalje odvija nakon postavke, zbog svoje specifičnosti", navedeno je u saopštenju.

Dalje se navodi da izložba nije samo konačni proizvod master istraživanja, već i poziv na dijalog o univerzalnim pitanjima koja nas sve povezuju, potičući razmišljanje o širem kontekstu našeg postojanja i povezanosti.

Biografija

Medina Fazlić rođena je u Bihaću, srednje obrazovanje je stekla u JU Gimnaziji Bihaću. Diplomirala je grafiku u klasi prof. Zorana Banovića, a trenutno završava drugi ciklus studija slikarstva kod prof. Borjane Mrđa na AU UNIBL.

Angažovana je kao kustos u Muzeju Unsko-sanskog kantona za likovno odjeljenje. Članica i predsjednik je Udruženja likovnih umjetnika "Zarez". Kroz organizaciju edukativnih radionica i sudjelovanje u humanitarnim projektima, doprinijela je obogaćivanju umjetničkog iskustva te promociji kulturne povezanosti.

Izlagala je na brojnim lokalnim i međunarodnim izložbama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije