Vizuelna umjetnost

Mladi izložbom predstavili dobre i loše stvari u gradu

Mladi izložbom predstavili dobre i loše stvari u gradu
Foto: Srna | Mladi izložbom predstavili dobre i loše stvari u gradu

DOBOJ- Ulica Svetog Save na najljepši način promoviše Doboj, istakla je neformalna grupa mladih koja je izložbom fotografija "Doboj-slika mog grada" prikazala svoje stavove o dobrim i lošim stvarima u ovoj lokalnih zajednici.

Kao nedostatak su naveli odsustvo javne česme sa vodom za piće u Parku narodnih heroja, te su dvije fotografije sa motivima ove ulice i parka večeras simbolično uručene Gradskoj upravi Doboj.

Slike je ispred dobojske Uprave preuzela Milica Pavlović, koja je pohvalila aktivizam i inicijativu mladih u želji da svoj grad učine ljepšim.

Predstavnik neformalne grupe mladih Đorđe Dujković kaže da je u projektu učestvovalo 15 mladih koji su svoje viđenje pretočili u više od 150 fotografija, kao i u video-zapisima.

Među autorima izloženih fotografija su Dunja Pjanić i Nevena Pijunović koje kao cilj izložbe navode da kod sugrađana žele da razviju svijest o društvenom aktivizmu i osjećaju za komunalni red, te da utiču na to da Gradska uprava ima više osjećaja za inicijative građana, prenosi Srna.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije