Vizuelna umjetnost

Mulen Ruž se vratio (VIDEO)

Mulen Ruž se vratio (VIDEO)
Foto: Screenshot/X.com | Mulen Ruž se vratio (VIDEO)

PARIZ - Čuveni kabare Mulen Ruž (Crvena vjetrenjača) u pariskom kvartu Pigal, koji je u oktobru prošle godine pod nerazjašnjenim okolnostima, ostao bez jedara na imitaciji vjetrenjače na svom krovu i odmah potom prestao da radi, sinoć je ponovo otvorio vrata, na oduševljenje brojnih turista i Parižana.

"Kabare Mulen Ruž bez jedara na svojoj vjetrenjači je prazan prostor za Pariz. To je jednostavno bilo tužno. Ideja je bila da budemo spremni za Olimpijske igre koje počinju 26. jula. Učinili smo sve da vratimo jedra vjetrenjače na mjesto na kojem su stajala toliko dugo", izjavio je Žan-Viktor Kleriko, direktor proslavljenog pariskog kabarea koje svake godine privuče oko 600.000 posjetilaca, prenosi portal Frans 24.

Prvi put od oktobra 2023. godine sinoć su se ponovo pokrenula jedra na Mulen Ružu, blistajući pod raskošnim osvjetljenjem, uz gromoglasni aplauz velikog broja prisutnih i uz obavezan šampanjac.

Pred više od 500 gledalaca, dvadesetak plesačica je izvelo spektakularnu kabaretsku tačku Francuski kan-kan iz operete kompozitora Žaka Ofenbaha nastale u 19. vijeku.

Kabare Mulen Ruž proslaviće u oktobru ove godine 135 godina postojanja, prenosi Tanjug.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije