Vizuelna umjetnost

Muzika i slikarstvo na trgovima Banjaluke

Muzika i slikarstvo na trgovima Banjaluke
Foto: N.N. | Muzika i slikarstvo na trgovima Banjaluke

U sklopu turističke ponude grada Banjaluka, Gradski tamburaški orkestar ove subote počinje sa realizacijom tradicionalne kulturno-turističke manifestacije "Muzika i slikarstvo na trgovima Banjaluke".

Već treću godinu zaredom Gradski tamburaški orkestar Banjaluka pod sloganom "Art is a Melody of Life" okuplja banjalučke muzičare i likovne umjetnike, koji u interakciji sa publikom stvaraju nova umjetnička djela. Prva od tri planirane manifestacije će se održati u parku "Mladen Stojanović", s početkom od 17 časova. Pored Gradskog tamburaškog orkestra, pod dirigentskom palicom Zlatana Mirića nastupiće Anica Zrilić kao vokalni solista i Gradski hor "Jazavac" iz Banjaluke.

U likovnom dijelu programa učestvuje pet akademskih slikara, koje predvodi Marin Milutinović Maki, dekan Fakulteta lijepih umjetnosti Nezavisnog univerziteta Banjaluka (NUBL). Projekat ima za cilj da u direktnoj komunikaciji publike i umjetnika predstavi dio kulturnih i umjetničkih potencijala Banjaluke, koja je u regionu prepoznatljiva kao grad tambure i tamburaške muzike, ali i kao grad u kome su ponikli mnogi poznati i proslavljeni likovni stvaraoci. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije