Vizuelna umjetnost

Najavljen novi smjer na Akademiji umjetnosti u Banjaluci

Najavljen novi smjer na Akademiji umjetnosti u Banjaluci
Foto: Akademija umjetnosti Univerziteta u Banjaluci | Najavljen novi smjer na Akademiji umjetnosti u Banjaluci

BANJALUKA - Otvaranje novog smjera naziva Dizajn enterijera na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjaluci (AU UNIBL) najavila je Jelena Grubor, profesorica grafičkog dizajna.

Kako saopštavaju sa AU UNIBL, Gruborova je u okviru konferencije "Gradiška - grad drveta" između ostalog najavila otvaranje novog smjera.

"U Gradišci je bilo govora o dizajnu proizvoda, CAD/CAM programima, 3D modelovanju, 3D skeniranju, izradi prototipa proizvoda i profesionalnom fotografisanju, a napravljena je i izložba prototipova namještaja koji su proizvedeni po zahtjevu klijenata i koji su postali njihov prepoznatljiv brend", navode iz AU UNIBL.

Dodaju da se među eksponatima našao i namještaj koja je dizajnirala profesorica Grubor, a koji je izabran za učešće na mnogim svjetskim sajmovima namještaja gdje je visoko ocjenjen od strane posjetilaca i stručnjaka.

"Cilj konferencije, koju je organizovao Centar za istraživanje i razvoj, bila je podrška partnerima i stručnim saradnicima koji umrežavaju i promovišu domaće: znanje, kadar, proizvode, domaće zainteresovane strane i domaća izvozna preduzeća", zaključuju iz AU UNIBL.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije