Vizuelna umjetnost

Najmlađi banjalučki plesači zasijali na podijumu

Najmlađi banjalučki plesači zasijali na podijumu
Foto: N.N. | Najmlađi banjalučki plesači zasijali na podijumu

BANJALUKA - Mladi plesači Plesnog kluba "Gemma" iz Banjaluke na Državnom prvenstvu BiH u standardnim plesovima, te Kupu BiH u latinoameričkim plesovima i Međunarodnom turniru u standardnim i latinoameričkim plesovima, takmičenjima koja su održana u Brčkom, osvojili su 20 nagrada.

Na nadmetanjima se okupilo 15 plesnih klubova iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i BiH, dok su se mladi plesači takmičili u sedam starosnih kategorija, od najmlađih učesnika pionira 1 do najstarijih seniora u više kvalitativnih razreda.

"Od početka godine, kad je objavljen kalendar takmičenja za ovu sezonu, intenzivno se pripremamo za ova takmičenja. Prošle sedmice smo imali prekid treninga na nekoliko dana zbog novih mjera koje su uvedene zbog pandemije kovida-19, ali zahvaljujući odluci da takmičari mogu da nastave s redovnim treninzima i trenažnim procesom, ubrzo smo se vratili u salu", kazala je za "Nezavisne" Tatjana Tušinski, trener i koreograf sportskog plesa Plesnog kluba "Gemma".

Tušinski je objasnila da su se najmlađi plesači, kojima je ovo i prvi nastup i takmičenje, dobro zabavili na plesnom podijumu, osvojili simpatije plesnih sudija i u Banjaluku donijeli medalje i pehare.

Titulu državnih prvaka BiH u standardnim plesovima u kategoriji pioniri 1 su odnijeli David Radanović i Andrea Miličević, koji su osvojili i Kup BiH u latinoameričkim plesovima, kao i dva prva mjesta u latinoameričkim i standardnim plesovima u D1 kategoriji.

"U istoj kategoriji pionira 1 plesni par Vuk Babić i Sofija Pejić su osvojili 3. mjesto na Kupu BiH u latinoameričkim plesovima, 3. mjesto u latinoameričkim i 4. mjesto u standardnim plesovima te plesni par Aleksandar Vučetić Graves i Teodora Nikolić 4. mjesto na Kupu BiH i dva peta mjesta u latinoameričkim i standardnim plesovima u kategoriji pioniri 1 D1 razred", rekla je Tušinski.

Dodala je i da su u kategoriji juniora 1 plesni par Filip Vulić i Nastja Bastašić osvojili 3. mjesto na Državnom prvenstvu BiH u standardnim plesovima, 4. mjesto na Kupu BiH u latinoameričkim plesovima, te dva prva mjesta u latinoameričkim i standardnim plesovima u kategoriji juniori 1 D1 razred.

Svoj talenat i umijeće na plesnom podijumu pokazali su i najstariji i najiskusniji plesni par Nebojša Kos i Dunja Prodanović, koji su osvojili srebro na Državnom prvenstvu BiH u standardnim plesovima i bronzanu medalju na Kupu BiH u latinoameričkim plesovima u youth kategoriji. Takođe su u grad na Vrbasu sa takmičenja donijeli laskavu titulu prvaka u latinoameričkim plesovima u kategoriji youth C razred, kao i prvo mjesto u kategoriji youth D3 razred.

"Ovakvi rezultati su samo potvrda našeg neprekidnog rada, ljubavi i posvećenosti plesu, želji za stalnim napretkom i usavršavanjem. U narednom periodu očekuje nas Državno prvenstvo BIH u latinomeričkim plesovima, za koje već sutra počinjemo s pripremama", dodala je Tušinski i zaključila da je ples bitan za fizički i društveni razvoj svakog djeteta jer podstiče razvoj motorike i gipkost tijela, kreativnost, radoznalost, osjećaj za ritam, želju za znanjem, kao i timski duh.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije