Vizuelna umjetnost

Održana promocija knjige i otvorena izložba slika Bata Šarovića

Održana promocija knjige i otvorena izložba slika Bata Šarovića
Foto: N.N. | Održana promocija knjige i otvorena izložba slika Bata Šarovića

TREBINJE - U Dučićevoj sali Muzeja Hercegovine u Trebinju otvorena je izložba slika i održana promocija knjige "Imaš li ti nešto sa ovim", trebinjskog autora Dobroslava Bata Šarovića, koji se predstavio sa svoja 62 rada u tehnikama ulje na platnu, akvarel i grafika.

Iako je do sada imao više samostalnih i zajedničkih izložbi, autor je na promociji istakao da su mu se ovom izložbom i promocijom ostvarili snovi.

"Knjiga govori o stradanju naroda u ratnim uslovima, o čovjeku koji spasava svoju porodicu i na kraju i sebe, o izlasku iz rata", kazao je na promociji Šarović, napominjući da je riječ o periodu od 1992. do 1994. godine u Sarajevu, gdje je on proveo 28 godina života i jedan je od svjedoka tih zbivanja.

Kaže da je sve što je napisano istina te da je i dio slika u vezi sa ratnim periodom. 

"Što se tiče izložbe, prve slike vezane su za taj ratni period, zatim imamo slike koje su nastale tokom mog života u Njemačkoj, a tu su i slike mog rodnog grada Trebinja, gdje sam već ranije imao dvije samostalne izložbe", naveo je Šarović.

O Šarovićevom stvaralaštvu govorio je i akademski slikar Marko Popadić, ističući da je Dobroslav Šarović izuzetan stvaralac, koji se i pisanom riječju i slikarski izražava odlično.

"On je veoma iskren u svom likovnom izrazu. Mislio sam da je dominantan crtež u njegovom stvaralaštvu, ali gledajući slike, vidimo da je veoma dobar kolorista. Dosta slika motive Trebinja, primorske motive i uvijek traži svjetlost i slobodu u svom slikarskom izrazu", kazao je Popadić.

U programu U Muzeju Hercegovine učestvovali su i urednik Novica Telebak, recenzent Koča Govedarica, dok je moderator bio Nebojša Kolak.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije