Vizuelna umjetnost

Otvaranje Izložbe "Inter/Akcija" u Galeriji Plus

Otvaranje Izložbe "Inter/Akcija" u Galeriji Plus
Foto: Muzej savremen umjetnosti RS | Otvaranje Izložbe "Inter/Akcija" u Galeriji Plus

Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske u saradnji sa Akademijom likovnih umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, Fakultetom likovnih umetnosti i Odeljenjem za istoriju umetnosti Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, organizuju izložbu "Inter/Akcija".

Izložba će biti predstavljena u izložbenom prostoru Galerije Plus sutra u 19 časova.

Izložba "Inter/Akcija" je rezultat saradnje, dijaloga i razmjene o idejama i pitanjima savremene umjetnosti koji kontinuirano realizuju studentkinje i studenti Fakulteta likovnih umetnosti i Odeljenja za istoriju umetnosti Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu od 2016. godine. Dijaloška forma projekta se ove godine usložnjava i ostvaruje kao konverzacija kojoj se pridružuju koleginice i kolege sa Akademije umjetnosti u Banjaluci uz podršku Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske.

U okviru izložbe "Inter/Akcija" biće održana i kustoska radionica koja za cilj ima da učesnicima donese nova znanja i iskustva kroz razvoj zajedničkog angažovanja mladih profesionalaca u svijetu savremene umjetnosti koji, primjenjujući stečena znanja, čine prve javne iskorake u artikulaciji mišljenja, stavova i pogleda na umjetnost u izlagačkom formatu.

Izložba "Inter/Akcija" okuplja umjetničke pozicije studenata završnih godina Fakulteta likovnih umetnosti iz Beograda i Akademije umjetnosti iz Banjaluke koje se kreću od subjektivnih, intimnih pogleda na složena stanja savremenosti do razmatranja njenih široko shvaćenih društvenih okvira. Izražavajući se kroz različite tehnike i medije, mladi umjetnici i umjetnice iskazuju svoja viđenja sadašnjosti, njenih različitih formi, fenomena i tendencija.

Učesnici-studenti FLU, Beograd: Milica Abramović Sibinović, Kristina Cvetuljski, Filip Đukić, Darko Kačamaković i Konstantinos Patelis Milićević. Učesnici-studenti AUBL: Jelena Rakić, Glorija Tubak i Aleksandar Bajunović.

Koordinator projekta je Mladen Banjac, viši kustos Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije