Vizuelna umjetnost

Pratite nas na Google news

Otvorena druga kuća na Kočićevom ognjištu

Otvorena druga kuća na Kočićevom ognjištu
Foto: Grad Banjaluka | Otvorena druga kuća na Kočićevom ognjištu
Srna

​STRIČIĆI - Na Kočićevom ognjištu u Stričićima danas je otvorena druga kuća sa svim predmetima koji su korišteni za života Petra Kočića da bi se građanima približio život iz tih vremena.

Muzejski savjetnik, etnolog Vladimir Đukanović rekao je novinarima da će u narednom periodu biti prošireno Kočićevo ognjište sa eksponatima i novim objektima.

Đukanović je naveo da mu je velika čast što radi na rekonstrukciji Kočićevog ognjišta, prikaza tradicionalnog načina življenja sa kraja 19. i početkom 20. vijeka u Stričićima na Zmijanju.

Direktor Turističke organizacije grada Banjaluka Irena Radojević rekla je da ova organizacija podržava sve manifestacije kojima se promoviše veliki srpski pisac Petar Kočić.

"Otvaranje druge kuće na Kočićevom ognjištu veoma je važno za promociju grada jer ovo područje posjećuju ne samo ljudi iz Republike Srpske, već i iz regiona i cijelog svijeta", naglasila je Radojevićeva.

Načelnik Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku u Gradskoj upravi Banjaluka Neven Stanić rekao je da grad već 54. godinu zaredom Kočićevom zborom nastoji da približi građanima lik i djelo srpskog pisca i pjesnika.

"Posebno treba da budemo ponosni na Petra Kočića, jer je on osoba koja nas ovdje okuplja da ne zaboravimo sve što je radio za srpski narod", istakao je Stanić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije