Vizuelna umjetnost

Pratite nas na Google news

Otvorena druga samostalna izložba fotografa Dragana Đukića

Otvorena druga samostalna izložba fotografa Dragana Đukića
Foto: Srna | Otvorena druga samostalna izložba fotografa Dragana Đukića
Srna

UGLJEVIK - Izložba fotografija "Ženski portret u prirodi", autora Dragana Đukića, otvorena je večeras u Ugljeviku, a njen karakter je i humanitarni.

Đukić je rekao da mu je ovo druga samostalna izložba na kojoj predstavlja 27 fotografija rađenih na slikarskom platnu u četiri različite dimenzije.

"Glavni motiv na fotografijama je žena predstavljena u punoj veličini ili je fotografisana bista žene, smještena u prirodnom okruženju", rekao je Đukić novinarima.

Prema njegovim riječima, drugi motiv je upravo priroda koja se na ovim fotografijama ne može posmatrati kao sporedni motiv.

U okviru izložbe, koja je otvorena u Centru za kulturu, organizovana je i akcija "Podržimo djetinjstvo", a priredili su je članovi Udruženja roditelja prijevremeno rođene djece "Mrvice" u Republici Srpskoj i Udruženja žena "Rudar" Ugljevik.

Cilj je da se prikupe sredstava za kupovinu medicinske opreme za neonatološko odjeljenje Univerzitetske bolnice u Foči.

"Akciju organizujemo zajednički", rekao je Đukić i dodao da će ljubitelji fotografije u narednih 20 dana, koliko izložba traje, imati priliku da ubace novac u kutiju postavljenu ispred galerije.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije