Vizuelna umjetnost

Otvorena godišnja izložba radova studenata ALU Sarajevo

Otvorena godišnja izložba radova studenata ALU Sarajevo
Foto: Ustupljena fotografija | Otvorena godišnja izložba radova studenata ALU Sarajevo

SARAJEVO - Završna godišnja izložba studentskih radova Akademiji likovnih umjetnosti (ALU) Univerziteta u Sarajevu otvorena je danas, a na izložbi su prezentovani studentski radovi nastali u toku Studijske 2023/2024. godine.

Radovi su izloženi u ateljeima i prostorijama u kojima se odvija nastava na studijskim programima.

"Godišnja izložba studentskih radova ALU nudi uvid u različite umjetničke forme, metode i strategije djelovanja kojima se studenti/ce bave i proučavaju ih tokom studija. Kao i svake godine, u sklopu izložbe bit će prezentirani radovi studenata/ica iz oblasti crteža, slikarstva, kiparstva, grafike, grafičkog dizajna, fotografije, multimedije, metodike likovne umjetnosti i likovne kulture, produkt dizajna, konzervacije i restauracije", saopšteno je iz ove obrazovne institucije.

Važno je naglasiti, navode dalje, da se preko prezentacije zajedničkog rada želi dati uvid u orijentiranost Akademije likovnih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu ka zadovoljenju svjetskih kriterijuma umjetničke edukacije, te težnju ka permanentnom inoviranju nastavnih planova i programa, koji će odgovoriti na izazove savremenih društvenih tendencija i razvoja umjetničke misli.

Ovo je jedan od najznačajnijih događaja u životu Akademije, koja predstavlja izvrsnu priliku da se predstave i sagledaju rezultati zajedničkog rada nastavnika/ica i studenata/ica, te da se skrene pažnja na buduće nosioce kulturne, obrazovne i proizvodne djelatnosti u oblasti likovne umjetnosti.

Dodatne informacije o aktuelnim dešavanjima, životu i radu na Akademiji likovnih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu možete pronaći na www.alu.unsa.ba i https://alu.unsa.ba/studijski-programi/.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije