Vizuelna umjetnost

Otvorena godišnja izložba radova studenata Akademije umjetnosti

Otvorena godišnja izložba radova studenata Akademije umjetnosti
Foto: Srna | Otvorena godišnja izložba radova studenata Akademie umjetnosti

BANJALUKA - Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin otvorio je večeras u univerzitetskom kampusu godišnju izložbu radova studenata Akademije umjetnosti ovog univerziteta na kojoj je izloženo više od 1.000 radova iz različitih oblasti umjetnosti.

Gajanin je naglasio da studenti Akademije imaju veliki potencijal i kreativnost, te da će rukovodstvo Univerziteta uvijek podržati njihovu afirmaciju.

"Manifestacije koje organizuje naša Akademija umjetnosti sve su posjećenije, što govori o njihovom kvalitetu i značaju, a dokaz toga je i ova izložba koja iz godine u godinu privlači sve brojniju publiku", rekao je Gajanin na otvaranju izložbe.

On je istakao da je ponosan na sadašnje, ali i bivše studente koji su sada afirmisani umjetnici, a koji su svoje znanje stekli na Univerzitetu u Banjaluci.

"Umjetnost nema granica, tako da su umjetnici najbolji ambasadori Univerziteta i pokazuju nas u najboljem svjetlu", rekao je Gajanin.

Godišnja izložba studentskih radova Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci daje presjek različitih umjetničkih formi, metoda i strategija djelovanja kojima su se studenti bavili tokom cijele akademske godine.

Autorima najboljih radova uručene su nagrade Akademije umjetnosti, ali i brojnih ustanova kulture iz Republike Srpske, kao što su muzeji, galerije i kulturni centri.

Izložba se može pogledati do 1. oktobra na pet lokacija – u zgradi Akademije umjetnosti i rektorata banjalučkog Univerziteta, u objektu iza zgrade Akademije umjetnosti, u prostorijama Akademije umjetnosti preko puta Filološkog fakulteta, u ateljeu 2.20 na Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu i na Filozofskom fakultetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije