Vizuelna umjetnost

Otvorena izložba Gorana Bijelića

Otvorena izložba Gorana Bijelića
Foto: Srna | Otvorena izložba Gorana Bijelića
Srna

Samostalna izložba Gorana Bijelića iz Doboja otvorena je večeras u Galeriji Centra za kulturu u Derventi, a posjetioci će moći da je pogledaju do 4. avgusta.

“Predstavljam se sa 20 radova tehnika akrilika na platnu, motivi su pejzaži, antipejzaži, nešto od mrtve prirode. Ovo je treća izložba u jednom mjesecu, a imao sam u Doboju i Tesliću, bila je jedna kolonija u Kožuhama”, rekao je Bijelić novinarima.

On je zahvalio Centru za kulturu Derventa i direktoru Јelenku Živkoviću, koji je izložbu svečano proglasio otvorenom.

“Kolektivnih izložbi imam veći broj, a ovo je druga izložba u Derventi. Od prvih školskih klupa bavim se slikarstvom, da uočavam svijet u boji. A radim i živopisanje”, dodao je Bijelić.

Bijelić je rođen 1984. godine u Doboju, a od ranog djetinjstva volio je da crta i otkriva tajne boja. Bavi se slikarstvom, ikonopisom i vajarstvom.

Slikarstvo je učio od profesora Branislava Višta, koji je tokom školovanja otkrio njegov talenat.

Uticaj na Goranovo likovno stvaralaštvo imao je i akademski slikar Savo Petković, koji mu je dao određene smjernice u koloritu, perspektivi i jednostavnijem načinu izražavanja u prostoru.

Učesnik je više likovnih kolonija, od kojih su neke: Saborovanje "Kakmuž-Ozren", "Patkovača", "Karanovac", "Kotromanićevo" i "Kožuhe".

Njegova slika "Zimski pejzaž" u Australiji je 2014. godine osvojila prvo mjesto.

Јedan je od članova umjetničke grupe iz Doboja "Tri slikara".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije