Vizuelna umjetnost

Otvorena izložba "Tri sobe"

Otvorena izložba "Tri sobe"
Foto: Srna | Otvorena izložba "Tri sobe"

BILEĆA - Izložba slika "Tri sobe" akademske slikarke Dare Radmilović iz Bileće otvorena je večeras u Galeriji Opštinskog odbora Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" u ovoj opštini, u okviru obilježavanja Savindana - krsne slave opštine, Sabornog hrama i ovog društva.

Radmilovićeva, kojoj je ovo prva samostalna izložba, rekla je novinarima da je na izložbi predstavljeno 29 slika, te da se najviše bavila prostorom i bojom kao i samim procesom nastajanja slika.

Ona je dodala da najviše uživa u slikanju enterijera, te izrazila zadovoljstvo što je svoju prvu samostalnu izložbu predstavila baš u Bileći - svom rodnom mjestu.

Izložbu je otvorio profesor srpskog jezika Lazar Gnjato koji je novinarima rekao da je ova izložba akademske slikarke Dare Radmilović vrlo vrijedna i hrabra postavka, te izrazio uvjerenje da će Bilećani imati sluha za stvaralaštvo ove mlade umjetnice.

"Zanimljivo je da se ova njena prva samostalna izložba dešava uoči krsne slave opštine Bileća Svetog Save. Nadam se da će ovaj umjetnički događaj biti na radost cijeloj opštini", rekao je Gnjato.

Slikar Marko Burlica, rekao je novinarima da su umjetnički radovi Dare Radmilović koji su večeras predstavljeni dopadljivi svima, te da se u svojoj izložbi bavila materijalizacijom prostora - konkretno dijelovima kuće.

On je dodao da je Radmilovićeva uspjela da dočara udobnost i toplinu tog prostora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije