Vizuelna umjetnost

Otvorena izložba Udruženja "Milorad Ćorović" u Trebinju

Otvorena izložba Udruženja "Milorad Ćorović" u Trebinju
Foto: N.N. | Otvorena izložba Udruženja "Milorad Ćorović" u Trebinju

TREBINJE - Na centralnom gradskom mjestu, Trgu slobode, u subotu veče u Trebinju otvorena osma Godišnja izložba Udruženja likovnih umjetnika "Milorad Ćorović".

Od dvedeset članova, ovog je puta izlagalo 14 umjetnika sa prikazanih tridesetak radova, odnosno, slika rađenih tehnikama ulja na platnu, akril na platnu, kombinovane tehnike, akvareli, tuš, sa različitim slikarskim motovoma.

Nina Lojović, predsjednik Udruženja likovnih umjetnika istočne Hercegovine "Milorad Ćorović" pojasnila je da svaki umjetnik radi po svom ličnom nahođenju jer je to simbol njegovog ličnog izražavanja, pa su tako i odabrani izloženi radovi.

"Svaki od umjetnika je priložio slike koje su simboli njegovog likovnog izražavanja, a u pitanju su djela nastala između prethodne i ove izložbe, tako da je dosta radova nastalo i u vrijeme izolacije u epidemiji virusa korona, sa prenesenim umjetničkim impresijama", pojasnila je Lojović, dodajući da je i ova izložba prodajnog karaktera.

Među izlagačima je bila i Branka Anđelić Vulić, kojoj je drago što je njihovo Udruženje nastavilo tradiciju godišnje izložbe tokom ljeta bez obzira na situaciju.

"Ovdje su izložena moja dva akvarela, jer sam ja, u stvari, privržena akvarelu i uvijek se predstavljam sa tom tehnikom", kazala je ona.

Prema riječima slikarke Snježane Domazet, po izloženim radovima vidi se da su umjetnici pozitivno doživjeli koronu i optimistički gledali na nju.

"Imali smo mnogo više vremena za rad jer smo bili primorani da budemo kod kuće ili u prirodi kao ja, što mi je i odgovaralo, budući da su moji motivi stare hercegovačke kuće i stara hercegovačka sela", kazala je Domazet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije