Vizuelna umjetnost

Otvorena izložba dizajnerskih lampi "Linija svjetlosti"

Otvorena izložba dizajnerskih lampi "Linija svjetlosti"
Foto: Srna | Otvorena izložba dizajnerskih lampi "Linija svjetlosti"

DOBOJ - U dobojskom Centru za kulturu i obrazovanje otvorena je izložba nove linije dizajnerskih lampi pod nazivom "Linija svjetlosti", rad autora Ranka Lukića i Lidije Petričević iz ovog grada.

Lukić je rekao novinarima da je večeras iz radionice Nusarta, čiji je osnivač, prvi put javnosti predstavljena nova dizajnerska linija od 14 lampi.

Radove je dizajnirala Petričevićeva, koja kaže da lampe, koje su izložbeni primjerci, mogu podjednako da zadovolje estetiku privatnih i javnih objekata.

"To su prosti geometrijski oblici, međutim ako se stave pod određene uglove, ako se spajaju drugačije, dobijaju se skulpture", navela je Petričevićeva.

Ona je ukazala da odlika radova nije samo u dizajnu lampe, koliko u sjenci i svjetlosti koji značajno mijenjaju ambijentalni prostor.

Ona navodi da su lampe izrađene od hrasta, koji kao skupocjeno drvo znatno utiče na dizajn, ali i cijenu.

"Kada zamislim tu lampu, moram da vodim računa i o cijelom procesu izrade - od produkcije do realizacije", istakla je Petričevićeva.

Direktor Centra za kulturu i obrazovanje Vukosava Sofrenić rekla je da je večeras predstavljen izuzetno kreativan rad i da lampe, osim upotrebne, imaju vrlo naglašenu dizajnersku vrijednost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije