Vizuelna umjetnost

Otvorena izložba fotografija "Javor planinom"

Otvorena izložba fotografija "Javor planinom"
Foto: Srna | Otvorena izložba fotografija "Javor planinom"
Srna

HAN PIJESAK - Izložba pod nazivom "Javor planinom" sa fotografijama koje promovišu ovu planinu kod Han Pijeska, otvorena je do 15. januara u Domu kulture na Han Pijesku.

Izložbu, koja se sastoji od 112 fotografija 12 autora, u galeriji Doma kulture otvorio je sinoć načelnik opštine Slobodan Đurić.

Tatjana Janjić, direktor Centra za omladinu i sport "Pogled", koji je organizator izložbe, rekla je Srni da je ova ustanova početkom oktobra uputila javni poziv svim zaljubljenicima u fotografiju da svojim učešćem na ovoj izložbi pomognu njihovu ideju.

"Ideja nam je bila da kroz fotografiju zabilježimo i sačuvamo od zaborava ljepote našeg kraja, naše ulice, sela, arhitekturu, običaje, zanate i lica, te da kroz fotografiju napravimo neku vrstu lične karte Javor planine", istakla je Janjićeva.

Ona je dodala da su organizatori imali težak zadatak da od 160 pristiglih, za izložbu odaberu 112 fotografija 12 autora.

Janjićeva je naglasila da u Centru "Pogled" namjeravaju da ova prva izložba postane tradicionalna pred božićne praznike i bude svojevrsna promocija njihovog kraja.

Prema njenim riječima, od izloženih fotografija praviće albume koje će ljubitelji fotografije moći da poruče i kupe u Centru "Pogled", a od sakupljenih prihoda, na Han Pijesku biće izrađene kućice-hranilice za ptice, prvenstveno za vrapce, kojih je sve manje i u ovom kraju.

Izložba "Javor planinom" biće otvorena do 15. januara 2022. godine, svakog radnog dana od 10.00 do 17.00 časova.

U muzičkom dijelu programa na otvaranju izložbe učestovale su profesor solo pjevanja Ivana Cerović i profesor gitare Tatjana Popić iz Istočnog Sarajeva. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije