Vizuelna umjetnost

Otvorena izložba fotografija "Kosibaše i delije"

Otvorena izložba fotografija "Kosibaše i delije"
Foto: Srna | Otvorena izložba fotografija "Kosibaše i delije"

U Mrkonjić Gradu otvorena je izložba fotografija "Kosibaše i delije" - omaž koscima i utemeljivačima, medijima i vlastima koji su uspjeli da podrže i održe 31 godinu manifestaciju "Dani kosidbe na Balkani" po kojoj je Mrkonjić Grad poznat.

Izložba, autora Slobodana Ćoćkala, je o najboljim kosibašama i delijama turističke manifestacije "Dani kosidbe na Balkani - Memorijal Lazar Laketa" od 1990. do 2021. godine.

"Kroz ovih 40 panoa ispričana je priča o najboljim koscima i delijama, koji su pokazali snagu svojih mišića i vještine baratanja kosom na velikoj toploti i koji su tako ostavili bezvremeni trag i svog takmičarskog duha i vrijednosti ovoga kraja", istakao je Ćoćkalo.

Ćoćkalo je rekao novinarima da je ova izložba omaž koscima i utemeljivačima, medijima i vlastima koji su uspjeli da podrže i održe 31 godinu ovu manifestaciju, po kojoj je Mrkonjić Grad poznat.

Večerašnja izložba u Kulturnom centru "Petar Kočić" jedan je u nizu događaja u okviru sutrašnje manifestacije "Dani kosidbe na Balkani - Memorijal Lazar Laketa", koja se ove godine održava 32. put.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije