Vizuelna umjetnost

Otvorena izložba fotografija "Otisak u vremenu"

Otvorena izložba fotografija "Otisak u vremenu"
Foto: Srna | Otvorena izložba fotografija "Otisak u vremenu"
Srna

U Drvaru je otvorena sedmodnevna izložba fotografija "Otisak u vremenu" čiji je autor Nedo Ševo, a sav prihod od njihove prodaje biće doniran za liječenje Drvarčanke Vesne Miljević koja boluje od diskus hernije.

Sedmodnevnu postavku, koja je otvorena sinoć, organizovali su Udruženje mladih "Bastašica" iz Drvara, drvarski Centar za kulturu i sport, uz finansijsku podršku opštine Drvar.

Ševo je rekao Srni da će fotografije u Radničkom domu biti postavljene do nedjelje, 20. juna, gdje će posjetioci svakodnevno moći da posjete izložbu.

Organizatori su naveli da su radovi, koje će posjetioci imati priliku da vide, "iznjedreni" od 1996. godine do danas.

Otvaranju izložbe prisustvovala je i načelnik opštine Drvar Dušica Runić, koja je izrazila zahvalnost autoru izložbe koji, kako je istakla, nije zaboravio mjesto svog porijekla - Drvar.

Izložba je postavljena u Radničkom domu.

Organizatori izložbe naveli su da je Ševo porijeklom iz sela Bastasa nadomak Drvara, a rođen je 1955. godine u Sarajevu, naselju Grbavica, gdje je i odrastao. U to vrijeme đaci osnovci imali su mogućnost da u Pionirskom centru "Boško Buha" u okviru vannastavnih aktivnosti razvijaju talente.

Privukla su ga radio-amaterska, inovatorska, modelarska i naročito foto-kino sekcija, te je fotografija ostala njegova ljubav i tokom srednjeg i visokog obrazovanja.

Kasnije, kao profesor u srednjoj školi, uz profesionalno zanimanje, Ševo je u red ljubitelja celuloidne trake i mračne komore trajno upisao određeni broj učenika iz raznih generacija.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije