Vizuelna umjetnost

Otvorena izložba fotografija "Panamski kanal"

Otvorena izložba fotografija "Panamski kanal"
Foto: Opština Centar | Otvorena izložba fotografija "Panamski kanal"

SARAJEVO – U galeriji Javne ustanove „Centar kulture i mladih opštine Centar Sarajevo“ otvorena je izložba fotografija pod nazivom „Panamski kanal“, autora Ljube Pavlovića.

Izložbu je pored autora otvorio i direktor JU „Centar kulture i mladih“ Ernis Šljivo.

Kroz izložbu autor, kao putopisac, odgovara na brojna pitanja kakva je uloga Panamskog kanala, koliko vremenski traje prolaz kroz kanal koji je dug 82 kilometra, te koja je cijena prolaza kroz ovaj kanal koji predstavlja žilu kucavicu svjetske trgovine i moderno čudo nauke i tehnike.

„Kroz ovu izložbu posjetiteljima želim, ne samo pokazati fotografije, već neke detalje kojih nema u udžbenicima. Ja sam jedan od rijetkih koji su prošli mnogo puta kroz Panamski kanal. Ja sam brojao do 16 nakon čega sam prestao brojiti i to svoje iskustvo želim podijeliti sa sugrađanima posebno sa djecom“, kazao je autor izložbe Ljubo Pavlović.

Ovo je treća izložba u nizu, koju pomenuta javna ustanova organizuje sa ovim autorom, sa njegovih dalekih putovanja, koje slikovito sa mnogo podataka i emocija prenosi, prije svega djeci, a i ostalima koje interesuju drugi kontinenti i prostori. Otvaranju izložbe, između ostalih, su bili prisutni i učenici Osnovne škole „Alija Nametak“ koji su ovom prilikom postavljali mnogobrojna pitanja autoru izložbe.

Svi zainteresovani mogu izložbu pogledati naredne dvije sedmice i ulaz je besplatan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije