Vizuelna umjetnost

Otvorena izložba fotografija "Prizorište"

Otvorena izložba fotografija "Prizorište"
Otvorena izložba fotografija "Prizorište"

PALE - U Kulturnom centru Pale večeras je otvorena izložba fotografija "Prizorište" autora Stanislava Tomića.

Tomić kaže da je ovo treći put da izlaže ovu postavku, a naziv izložbe "Prizorište" govori da su na fotografijama uhvaćeni prizori iz svakodnevnog života kraj kojih prolazimo, ali ih ne primjećujemo.

"Ti uhvaćeni prizori na ovim fotografijama dobijaju neki drugi smisao i o njima počinjemo da razmišljamo drugačije", rekao je Tomić i dodao da su izložene i neke fotografije koje imaju apstraktnu notu i prikazuju životni teatar i shvatanje ljudi kao glumaca u životnom pozorištu.

On kaže da su večeras izložene crno-bijele fotografije, koje najbolje opisuju ljudski duh i život u njegovoj suštinskoj pojavi.

Tomić je dodao da je imao i izložbu scenske fotografije "Svici u očima", kao i izložbu "Foto Sofija" koja povezuje mudrosti i fotografije.

"Pošto pišem i aforizme na taj način spajam fotografiju i aforistiku", dodao je Tomić.

On je naveo da je prošle godine imao i izložbu "Analogija" kada je izložio fotografije koje je napravio kao srednjoškolac kada je eksperimentisao crtajući po fotografiji.

Stanislav Tomić trenutno je profesor filozofije, sociologije, demokratije i ljudskih prava u zvorničkom Srednjoškolskom centru "Petar Kočić".

Kao najboljem mladom satiričaru 2014. godine dnevni list "Politika" uručio mu je prestižnu "Vibovu nagradu", a, osim knjige aforizama, do sada je objavio više eseja, recenzija, pjesama i kratkih priča.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije