Vizuelna umjetnost

Otvorena izložba radova najboljih studenata Akademije likovnih umjetnosti Trebinje

Otvorena izložba radova najboljih studenata Akademije likovnih umjetnosti Trebinje
Foto: N.N. | Otvorena izložba radova najboljih studenata Akademije likovnih umjetnosti Trebinje

TREBINJE - U galeriji Akademije likovnih umjetnosti u Trebinju otvorena je izložba radova Tijane Joksimović, Aleksandre Kljajević, Saše Pešikana i Maksima Tomovića, najboljih studenata sa svih odsjeka koje ova visokoškolska ustanova po tradiciji nagrađuje svake godine.

Takođe je dodijeljena i nagrada za umjetnički izraz koja je ove godine pripala Dragani Ognjenović sa treće godine, odsjek slikarstvo.

U pitanju su radovi četiri studenta završne godine koji su dobili nagrade na katedrama Slikarstva, Grafike, Grafičkog dizajna i Vajarstva, kao i nagrada za cjelokupan dosadašnji likovni izraz.

Veselin Brković, dekan Akademije likovnih umjetnosti u Trebinju, istakao je da je godišnja izložba rezultat svega onoga što se radilo u 2021/2022. godini i da se i ranije, sve do pandemije korona virusa, odvijala na kraju svake školske godine.

"Izložba je najviše radi nas samih, da bismo sagledali pređeni put, da vidimo šta smo radili u prošloj godini, neka vrsta javne kontrole našeg rada, da izvršimo korekcije koje će nam u narednom periodu pomoći da budemo još bolji, da našim studentima, zbog kojih postojimo, damo što bolju i stručnu informaciju", rekao je Brković.

On je istakao da mu je naročito drago što je, nakon zastoja zbog korona virusa, ova dobra praksa nastavljena, iako je u ranijim godinama izložba bila dosta šira i obuhvatala radove svih studenata Akademije.

Saša Pešikan, sa katedre za grafički dizajn, izložio je rad "Vizuelni identitet Kulturnog centra Trebinje", gdje je i zaposlen.

"Ova nagrada je priznanje da je ono što ste radili dobro, ali i potvrda da akademija ima dosta talentovanih studenta", naveo je Pešikan.

Tijana Joksimović, nagrađena sa katedre slikarstvo, je istakla da je ova nagrada podstrek za dalji rad i potvrda dosadašnjeg truda.

"Mislim da je san svakoga ko upiše Akademiju da se na kraju potvrdi taj uspjeh i kvalitet, a ovaj je nagrada svakako odskočna daska za moj budući rad i dodatna odgovornost da budem još bolja", rekla je Joksimović.

Akademija likovnih umjetnosti Trebinje i u ovoj godini upisuje ukupno 16 studenata na četiri odsjeka - za slikarstvo, grafiku, grafički dizajn i vajarstvo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije