Vizuelna umjetnost

Otvorena izložba slika Sanje Radmilović

Otvorena izložba slika Sanje Radmilović
Foto: Srna | Otvorena izložba slika Sanje Radmilović

BILEĆA - Izložba slika Bilećanke Sanje Radmilović otvorena je u Galeriji Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" u Bileći.

Akademski slikar iz Bileće Drago Vučić istakao je sinoć, otvarajući izložbu, da su slike Sanje Radmilović izuzetno jake i ekspresivne, omogućuju uvid u svijetle i tamne trenutke života. 

On je naveo da Radmilovićeva umije da istakne specifičnost hercegovačkog podneblja, dočara hercegovačku vodu, kamen, drvo, ali sa osjećanjem mjere, koja čini da je u njenom slikarstvu istraživanje likovnih elemenata uvijek prisutno. 

Vučić je rekao da je Radmilovićeva, iako nije akademski slikar, već psiholog, uspjela da vrijednim radom na svojim slikama postigne ono što mnogi akademski slikari koji stagniraju i ne rade na sebi nisu uspjeli, zbog čega je publika prepoznala njena djela. 

On je izrazio žaljenje što izložbu slika Sanje Radmilović nije doživio slikar Nedeljko Ivelja, koji je najviše upoznat o njenom radu.  Sinoćnja izložba izazvala je pažnju velikog broja posjetilaca. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije