Vizuelna umjetnost

Otvorena izložba slika mladih kotorvaroških umjetnika

Otvorena izložba slika mladih kotorvaroških umjetnika
Foto: Srna | Otvorena izložba slika mladih kotorvaroških umjetnika

​U Narodnoj biblioteci u Kotor Varošu večeras je, povodom 100 godina postojanja ove ustanove, otvorena izložba slika i crteža mladih umjetnika osnovnoškolskog uzrasta.

Bibliotekar i organizator izložbe Bojana Vasić rekla je Srni da se odlučila na ovaj korak da bi mališanima pružili priliku da pokažu svoj talenat.

Ona je navela da su radovi nastali u školi crtanja i slikanja "Art Čupić" koju već godinama vodi likovni umjetnik Goran Čupić.

"Odlučili smo da radove najmlađih postavimo u naš izložbeni prostor, kako bi ih što više ljudi vidjelo i da to bude baš u mjesecu kada obilježavamo 100 godina postojanja", istakla je Vasićeva i dodala da svako od devet mališana izlagača ima svoj pano.

Vršilac dužnosti direktora kotorvaroške Narodne biblioteke Dragan Đekanović rekao je da je večerašnja izložba prva u nizu manifestacija kojom su planirali obilježiti jubilej, čitav vijek postojanja ove ustanove.

Prema riječima likovnog umjetnika Gorana Čupića, školu slikanja pohađaju djeca od prvog do devetog razreda i odrasli raspoređeni u više grupa, a za pojedine učenike je ona odskočna daska za dalje školovanje iz oblasti likovne umjetnosti.

Nađa Vasić, učenik petog razreda i dobitnik dvije nagrade za najbolji likovni rad o temi "Proljeće u mom gradu", naglasila je da u slobodno vrijeme često slika i da joj se pohađanje škole slikanja izuzetno dopada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije