Vizuelna umjetnost

Otvorena izložba troje mladih fočanskih umjetnika

Otvorena izložba troje mladih fočanskih umjetnika
Foto: Srna | Otvorena izložba troje mladih fočanskih umjetnika
Srna

Izložba slika i crteža pod nazivom "Izlaz/Izraz", čiji su autori mladi fočanski umjetnici Vladimir Milanović, Milan Kujundžić i Milica Bjelović otvorena je u galeriji Muzeja Stare Hercegovine.

Troje talentovanih umjetnika posjetiocima su sinoć predstavili raznovrsne tehnike i motive. Naziv izložbe svjedoči o njihovom izrazu u likovnom smislu, ali i izlazu iz studentske ere u individualne umjetnike.

Na izložbi su se našli radovi rađeni akrilom, uljem na platnu, miješanim tehnikama i unošenjem materijala na platno.

Koautor izložbe Vladimir Milanović, apsolvent na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju, svoj umjetnički koncept svodi na jednostavnost i iskrenost, ostavljajući liniju, površinu teksturu i čistu boju.

"Oduvijek sam volio eksperimentisati sa materijalima, istražujući kombinovao sam razne materijale, isprobavao kako se ponašaju jedan prema drugim i to je upravo sve ovdje i predstavljeno, crteži, kombinovane tehnike, i realnost i apstrakcija", rekao je Milanović.

Dvadesetpetogodišnji mladi umjetnik široj javnosti poznat je po muralima koje je oslikao na fočanskim stambenim zgradama ističući svoje slikarske bravure.

"Uradio sam mural Petra Bojovića u Ribarskom naselju u Foči i vojvodu Stepu Stepanovića u Samoborskoj. Drago mi je što sam radio naše velike vojskovođe, zahtjevno jeste zbog visine i rada na skelama, ali je veoma zanimljivo i to ću sigurno nastaviti", kaže mladi umjetnik.

Dok se Milanović savršeno igra sa bojama, tehnikama i motivima, njegov kolega Milan Kujundžić vješto barata sa kartonom i papirom i pravi konceptualna djela prepuna umjetnosti koja šalju svakodnevnu poruku savremenom društvu.

"Bavim se modernom tehnikom koja obuhvata više medija, zatim video artom, a ovdje se mogu vidjeti objekti i jedan `redimejd` koji nije mnogo poznat na našim prostorima što će se, nadam se, promijeniti", rekao je Kujundžić, student treće godine studija Akademije likovnih umjetnosti u Trebinju.

Mlada umjetnica Milica Bjelović, koja je na istoj akademiji diplomirala na odsjeku za grafički dizajn, sugrađanima je predstavila svoj diplomski rad u kojem je napravila vizuelnu firmu "Flora" koja se bavi proizvodnjom zdravih bombona.

"Osmislila sam proces nastanka zdravih bombona za djecu, njihovo pakovanje, igrala se tipografski, ilustrativno i izmislila neki novi svijet sa potpunom slobodom izražavanja prateći trend zdrave hrane i odnos prema potrošačima", objasnila je Bjelovićeva.

Izložba, koja je prodajnog karaktera, posjetiocima će biti dostupna do 1. septembra.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije