Vizuelna umjetnost

Otvoreno "Kulturno sklonište" - mjesto okupljanja interdisciplinarnih umjetnika

Otvoreno "Kulturno sklonište" - mjesto okupljanja interdisciplinarnih umjetnika
Foto: N.N. | Otvoreno "Kulturno sklonište" - mjesto okupljanja interdisciplinarnih umjetnika

DOBOJ - U Doboju je otvoreno "Kulturno sklonište", mjesto okupljanja interdisciplinarnih umjetnika s ciljem da se osvježi kulturna scena u ovom gradu.

Na prvoj klupskoj izložbi sinoć su 23 umjetnika izložila fotografije, skulpture, slike izrađene u različitim tehnikama poput ulja na platnu sa 24-karatnim zlatom.

Predsjednik "Kulturnog skloništa" Marko Pušeljić rekao je da je riječ o udruženju čiji je idejni tvorac umjetnički fotograf Zoran Lazić, a koje okuplja interdisciplinarne umjetnike koji nastoje da Doboj učine atraktivnim kulturnom sredinom i ovaj grad umreže sa drugim kreativnim ljudima i organizacijama.

"Lijepo je upoznati se sa novim ljudima, vidjeti kako drugi rade, steći i razmijeniti nova iskustva s ciljem unapređenja znanja", izjavio je Pušeljić novinarima.

On je rekao da prisutne povezuju kreativnost i umjetnost, a za naredni period najavio je nove izložbe, radionice, kurseve fotografisanja i slikanja, programiranje, projekcije umjetničkih filmova, performanse kreativaca i mnogo pozitivne energije.

Kustos izložbe je akademski grafičar Jelena Ružojčić, koja je rekla da je riječ o kolektivnoj izložbi na kojoj su predstavljeni različiti radovi, što predstavlja svojevrsni izazov prilikom odabira i njihove selekcije.

Slikama u akvarelu predstavio se Radenko Suvajac, koji je za "Kulturno sklonište" rekao da je pokretač i talas novih kulturnih ideja u gradu, a grafički dizajner Maja Močić, koja je predstavila digitalne ilustracije, ukazala je na potrebu za mjestom okupljanja interdisciplinarnih umjetnika.

Galerija "Kulturnog skloništa" u Ulici Kneza Miloša je građanima dostupna tokom cijele sedmice od 17.00 do 21.00 čas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije