Vizuelna umjetnost

Ozvaničena saradnja "Muzeja Kozare" iz Prijedora i Kulturnog centra Gradiška

Ozvaničena saradnja "Muzeja Kozare" iz Prijedora i Kulturnog centra Gradiška
Foto: Milan Pilipović | Ozvaničena saradnja "Muzeja Kozare" iz Prijedora i "Kulturnog centra" Gradiška

GRADIŠKA – Miroslav Vuković, direktor Kulturnog centra Gradiška i Dragana Mamić, direktor "Muzeja Kozare" iz Prijedora potpisali su ugovor o saradnji.

Ona se odnosi na zajedničke programe ove dvije javne ustanove, u oblasti izdavačke djelatnosti, programe kulture, prikupljanje istorijske građe, afirmaciji značajnih ličnosti, zajedničku produkciju dokumentarnih filmova i druge sadržaje.

"Poslije promocije knjige o ulozi žena u partizanskom pokretu na Kozari, koju smo promovisali u Gradišci, dogovorili smo zajedničku produkciju dokumentarnog filma 'Kova', posvećenog Koviljki Bačvić iz Gornjih Podgradaca, istaknutoj vizuelnoj umjetnici", kazao je za "Nezavisne novine" Miroslav Vuković. 

"Muzej Kozare" u Prijedoru ove godine obilježava 70 godina postojanja. Ova institucija je od velike važnosti za cijelu regiju, a povezivanje sa drugim sredinama, za nas je veoma važno, čak dragocjeno, kazala je Mamićeva nakon potpisivanja ugovora o saradnji u Gradišci.

"Saradnja sa Kulturnim centrom Gradiška je sadržajna i perspektivna, zato što dijelimo iste vrijednosti u kulturi, istoriji, umjetnosti... Otvorili smo još jedno, veoma značajno poglavlje saradnje sa Gradiškom", izjavila je Dragana Mamić.

Ove dvije ustanove planiraju zajedničke programe kojim će u junu i julu, obilježiti godišnjicu Bitke na Kozari. U gradiškom Kulturnom centru u toku je izložba  ratnih dokumenata i eksponata "U borbi rođene" koju je priredio "Muzej Kozare" iz Prijedora.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije