Vizuelna umjetnost

PAF od 18. do 23. septembra u BKC-u: Otvorene prijave za pa radionice

PAF od 18. do 23. septembra u BKC-u: Otvorene prijave za pa radionice
Foto: Ustupljena fotografija | PAF od 18. do 23. septembra u BKC-u: Otvorene prijave za pa radionice

SARAJEVO - Udruženje "Pogon" objavilo je poziv za kreativne radionice za sve zainteresovane mlade ljubitelje umjetnosti u dobi od 15 do 35 godina, u sklopu 7. Pop Art Festivala - PAF2023, koji će biti održan od 18. do 23. septembra u Bosanskom kulturnom centru.

Centralni program 7. Pop Art Festivala - PAF2023 predstaviće tri izložbe - kolektivnu izložbu "Novi talasi 2" te dvije izložbe sarajevskog umjetnika Adisa Billaina Kutkuta "Cybernapse"  i "Fugitive" uz projekciju istoimenog filma.

"Edukativni program ovogodišnjeg izdanja Pop Art Festivala čine PAF kreativne radionice: 'T-shirt dizajn' (voditelj radionice Sandro Drinovac), 'Fotografija, savremeni mediji i percepcija svjetlosnog zapisa kroz prizmu društvenih mreža' (voditelj radionice Ivan Hrkaš), 'Uvod u UI/UX dizajn' (voditelj radionice Nedim Šećeragić), zatim PAF masterklasovi 'Animacija', predavača Sabine i Zdravka Cvjetkovića, te poseban masterklas 'Umjetnost u video igrama' u saradnji sa Mad Head Games studiom i predavačem Ademirom Fazlagićem, koji je otvoren za polaznike širom Bosne i Hercegovine", navodi se u saopštenju "Pogona".

Radionice i masterklasovi održaće se od 18. do 23. septembra i besplatni su za sve polaznike, a zainteresirani se mogu prijaviti putem linka: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScAccLzNxAOe61lhU0DLbhRpHffKyNbj7RKfEjUcTmG4J67fg/viewform?urp=gmail_link.

"Pop Art Festival i Udruženje 'Pogon', za masterklas 'Umjetnost u video igrama', snosit će troškove prevoza, smještaja i hrane za polaznike koji dolaze izvan Sarajeva. Prijave za PAF radionice i masterclassove otvoreni su do popunjavanja kapaciteta", pojašnjeno je iz "Pogona".

Pop Art Festival finansiran je grantom Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država, partner festivala je Bosanski kulturni centar, a vizuelni identitet 7.  Pop Art Festivala - PAF2023 kreirao je Amar Zahiragić.

Cijeli program Pop Art Festivala bitće objavljen 17. septembra na društvenim mrežama Pop Art Festivala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije